Heldhouding Krijger II raja yoga

Wat is raja yoga?

Bij raja yoga beoefenen we actievere en rustigere houdingen. Je traint je lichaam: je bent bezig met kracht, balans en lenigheid. Het de originele yoga vanuit de yogafilosofie.

Raja yoga wordt ook wel koninklijke yoga genoemd, omdat het de basis van yoga is. Yoga heeft als doel om rust te creëren, in welke yogahouding je dat wil doen is een persoonlijke keuze. Vanuit de raja yoga zijn andere yogavormen ontwikkeld, daardoor is dit de meest complete yogavorm die er is. Het heeft positieve invloed op alle onderdelen van je leven: fysiek, mentaal en emotioneel. 

Wat kan je verwachten tijdens een raja yogales?

De les is opgebouwd vanuit de yogafilosofie. Voor meer achtergrondinformatie lees je het blog: “wat is yoga?”De les begint met een korte stilzitoefening, zodat je goed kan (leren) voelen hoe het met je gaat, daarna volgt de warming up, gevolgd door de yogahoudingen. We beoefenen zowel staande als zittende en liggende houdingen, waar we zo’n 30 seconden inblijven. Het kan soms best zwaar zijn en soms hebben mensen spierpijn na een les. Door regelmatig te oefenen word je sterker en soepeler: je wordt steeds krachtiger. Na de yogahoudingen volgt een ademhalingsoefening en/of meditatie en we sluiten af met een liggende ontspanning. Aan het einde van de les ervaar je wat de les voor je heeft gedaan. 

Voordelen raja yoga

  • Een soepeler en sterker lichaam,
  • Betere ademhaling,
  • Leren ontspannen en minder stress,
  • Meer harmonie in je leven,
  • Meer zelfvertrouwen,
  • Ontdekken van je grenzen,
  • Verbetert focus en concentratie.

Is raja yoga iets voor mij?

Raja yoga heeft een mooie balans tussen actievere en rustigere houdingen. Je lichaam wordt echt wel even aan het werk gezet. Je gaat van inspanning naar ontspanning. Als je regelmatig oefent kun je steeds makkelijker langere tijd in een houding staan, terwijl je rustig leert door te ademen in een houding.

Het kiezen van een yogales is erg persoonlijk en het is het beste om het zelf te ervaren. Meld je daarom aan voor een gratis proefles!

Deel dit bericht