Rust vinden in de hectiek

Ken je dat gevoel van alsmaar druk zijn? Het gevoel van stress en gejaagdheid? Steeds maar bezig zijn en zelfs in het weekend en op vakantie niet écht tot rust komen? Nou, ik ook! Die spanning ging naar mijn rug toe en mijn huisarts kon die rugpijn niet verklaren. Dan maar op yogales. Ik was meteen verkocht. Die rugpijn verdween uiteindelijk, maar de rust die ik vond: fantastisch! 

Voordat ik begon met yoga was ik een énorme pleaser, alles voor een ander en vooral niet aan mezelf denken (is ook makkelijk, want als je met een ander bezig bent, hoeft je niet met jezelf bezig te zijn). Daardoor ging ik en liet ik anderen constant over mijn grenzen gaan.

Toen ik een auto-ongeluk kreeg, kon ik niet meer voldoen aan de wensen en verwachtingen van anderen. Het bleek een keerpunt: ik volgde een yoga opleiding, waardoor ik nader tot mezelf kwam en ik de confrontatie met mezelf aan moest gaan. Ik realiseerde me dat ik beter voor mezelf moest gaan zorgen en dat betekende mijn grenzen bewaken. Waar die grenzen dan lagen? Ik had werkelijk geen idee. Door yoga leerde ik dat steeds beter aanvoelen én ging ik sterker in mijn schoenen staan, waardoor ik mijn grenzen nu ook durf aan te geven. 

Een pleaser ben ik nog steeds. Stapje voor stapje bewaak en respecteer ik steeds beter mijn grenzen. Natuurlijk gaat dat ook nog wel eens mis, het blijft oefenen.  

loes-joga-_DSC7307

Wat betekent yoga voor mij?

Voor mij betekent yoga je grenzen ontdekken, leren ontspannen en dat je ook mág ontspannen, het is juist goed voor je en zou wat mij betreft op ieders to-do-lijstje moeten staan. Door de yogahoudingen bouw je spierkracht op én je wordt flexibeler, dat zorgt voor een krachtig lichaam. Je balans, zowel fysiek en mentaal, wordt beter. Je leert je lichaam te voelen, je houding en conditie verbetert.

Dit gun ik jou ook!   

Over mij

Yogadocent I Ondernemer I ADHD’er I Nuchtere Lelystedeling I Reiki Master I Moestuinliefhebber

Hoi! Ik ben Loes Hezemans en met veel plezier begeleid ik jou naar een leven waar ook rust en ontspanning een deel van uitmaken. Tijdens de les laat ik je zelf ervaren en onderzoeken, zodat jij jezelf beter leert kennen. 

Ik heb de vier jarige Raja Yoga Opleiding in Amsterdam Ransdorp met succes afgerond. Tevens heb ik de opleiding tot Yoga-Instructeur van het NOC*NSF afgerond en ben ik aangesloten bij het Body Mind Fit-platform

Ik geef les op een nuchtere manier, met humor en focus op de adem. Kom je een proefles volgen?