Yoga Lelystad herfst

Yoga en herfst

Loslaten en een nieuw begin

De herfst is, officieel ruim een maand geleden, begonnen. Het seizoen van loslaten en de basis van een nieuw begin. Bij bomen is dit duidelijk te zien: het oude, de bladeren, dat ze niet meer dient laten ze los om in de periode van de winter te kunnen overleven. Met het loslaten wordt ruimte gecreëerd voor een nieuw begin: de knoppen voor het volgende seizoen zitten al aan de bomen. Deze barsten open zodra de lente aanbreekt. Zo is het ook met ons mensen: oude patronen laten we los om vervolgens ruimte te creëren voor nieuwe dingen (groei) in ons leven. Voor zaken waar we wél gelukkig van worden.

In de praktijk

Mooi verhaal, maar wat kan ik daar nou mee? In een yogales keer je naar binnen: in de houdingen, maar ook tijdens een meditatie of visualisatie. Dan kan het zijn dat jij je bewust wordt van patronen in je leven: patronen die je dienen en patronen die je niet (meer) dienen. Zodra jij je bewust bent van je acties, kun je een beslissing maken: wil ik dit zo blijven doen of wil ik eens een andere insteek proberen? De keuze is aan jou.

Ervaar het zelf

Nieuwsgierig geworden naar wat yoga voor jou kan betekenen? Je bent welkom voor een gratis en vrijblijvende proefles. Wil je je aanmelden voor een proefles of heb je vragen? Neem dan contact met mij op.
Loes

Deel dit bericht